5 TE VERMIJDEN GEWOONTEN IN DE WINTER

Of het nu buiten sneeuwt of de wegen bevroren zijn, het is altijd in uw eigen belang om langzamer te gaan en het rustig aan te doen. Op de rem trappen is nooit een goed idee, maar het is vooral erg in het holst van de winter. Waarschijnlijk heb je dit al een aantal keer eerder gehoord, maar in de winter rijden met all-season- of zomerbanden is gewoonweg onveilig.

Rijden met sneeuw op uw dak kan een gevaar vormen voor andere bestuurders, evenals voor voetgangers. Als je merkt dat je ‘s ochtends meestal haast hebt, sta dan vijf minuten eerder op om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om de sneeuw / ijs van je auto te verwijderen. Als u denkt dat het gieten van heet water op een bevroren voorruit een slimme manier is om het ontdooiproces te versnellen, heeft u het mis. Blijf bij een ijskrabber. Het heeft misschien wat meer elleboogvet nodig, maar het kost je in ieder geval geen nieuwe voorruit.

Het is niet alleen belangrijk dat u langzamer gaat rijden als de wegen slecht zijn, het is ook cruciaal dat u een veilige afstand bewaart tussen u en andere bestuurders. Het is buitengewoon gevaarlijk om de auto voor je te bumperkleven.

hallorijbewijs.nl